Szerviz, monitor, nyomtató, Oki, Lexmark, Xerox, Kyocera, Lenovo notebook, netbook, ultrabook javítás
Tipp! Kedvezményesen javíttatna? Iratkozzon fel hírlevelünkre itt!
Profiszeriz Facebook oldala Profiszeriz Twitter oldala
Új! IT szótár - rövidítések, angol kifejezések magyarázata

Asztali DVD-lejátszó-hibák

Főoldal › CSINÁLD MAGAD! › Asztali DVD-lejátszó-hibák
Az asztali DVD helytelen kezelése hibát eredményezhet a működés során. A következőkben néhány ötletet gyűjtöttünk csokorba, melyek ellenőrzésével sokszor a hibajelenség egyszerűen orvosolható.

FONTOS! Az itt felsoroltak csupán tájékoztató jellegű hibamegoldási lehetőségek. A tanácsokból esetlegesen eredő károkért felelősséget nem vállalunk!

Nem szól az egyik hangszóró a rendszerben

Nincs beszédhang (de háttérzajok vannak)

Nincs 5.1-es hangzás (az 5.1-es hangrendszerből nem működik a hátsó illetve a center sugárzó

Audió CD-nél és MP+-nál nem szólnak a hátsó hangfalak

Nincs semmilyen hang

Nem megfelelőek a színek, vagy fekete-fehér a kép

Időnként akad a film

A film felétől (vagy 30-40 perctől) akadozik

MPG4-es lemezek olvasása (Yamada 6600 típusnál)

MPG4-es lemezek olvasása (Yamada 6700 típusnál)

MP3-as lemezek

JPG képek kezelése

Firmware frissítések

Nem játszik le MP4-et a készülék, pedig rá van írva, hogy tudja az MPEG-4-et

Nem minden Divx, XviD, AVI fájlt játszik le a készülék


 

Nem szól az egyik hangszóró a rendszerben

Ellenőrizze a hangszóró csatlakozásait, a hangrendszer erősítőjének csatlakozásait. Általában a mélyhangszóró tartalmazza az erősítőt is (az erősítő az az egység ahova a hangszórók vezetékei összefutnak).
Eldönthető az is, hogy a hangrendszer, vagy a DVD hibás-e. Ennek módszere, hogy a DVD-ből kihúzzuk az RCA kábeleket ( harang alakú sárga és a fehér csatlakozó ) és kézzel megérintjük a közepét. Ekkor a hozzá tartozó hangszórónak búgnia kell. Ha búg, akkor a hangrendszer jó,és a DVD beállítása, vagy a DVD a hibás.


Vissza

Nincs beszédhang (de háttérzajok vannak)


Nincs 5.1-es hangrendszerünk ezért a TV hangszóróját használjuk. A hibát a DVD készülék SETUP beállítása okozza. Állítsuk a SETUP SPEAKER menüjében a DOWNMIX funkciót STEREO-ra.


Vissza

Nincs 5.1-es hangzás (az 5.1-es hangrendszerből nem működik a hátsó illetve a center sugárzó)


A fenti probléma fordítottja (azaz van 5.1-es erősítő ill. hangszóró rendszerünk, de nem megfelelően szól), állítsuk a DOWNMIX funkciót OFF-ra és állítsuk alatta a hangszórókat a megfelelő méretűre (kicsi vagy nagy).
A fenti hibát okozza az is, ha a lemezen nincs 5.1-es hangzás. Sok DVD lemezen a több nyelvű szinkront csak stereo-ban készítették el. Ez a DVD csomagolásán fel van tüntetve.


Vissza

Audió CD-nél és MP3-nál nem szólnak a hátsó hangfalak


A hagyományos audio CD-k nem tudják az 5.1-es hangzást. Azonban a SETUP-ban a PROLOGIC funkciót ON-ra állítva ki tudja „keverni”, de így egy el-elhalkuló, gyenge hangzás lesz az eredmény (rettenetes minőség).


Vissza

Nincs semmilyen hang


A hangerő le van véve „0”-ra.A távvezérlőn a Volume billentyűkkel lehet a megfelelő hangerőt beállítani.


Vissza

Nem megfelelőek a színek, vagy fekete-fehér a kép


A SYSTEM SETUP-ban a TV SYSTEM nem "PAL"-ra van állítva. Ha SCART kábelen köti össze a tévével, akkor a VIDEO beállítást állítsa RGB-re így kapja a legjobb minőségű képet.


Vissza

Időként akad a film


A DVD lemez olvasásánál, rétegváltásakor akadhat a film Ezt a lemezborító hátulján fel is tüntetik a gyártók (már amelyik feltünteti és az is a legapróbb betűkkel).
Sajnos találkoztunk gyári filmekkel is amelyeket nagyon rossz minőségben gyártottak.


Vissza

A film felétől (vagy 30-40 perctől) akadozik


Az esetek többségében másolt (főleg rossz minőségű alapanyagra, nem megfelelő (túl nagy) sebességgel írt) lemezek okozzák.
Csak nagyon kevés készülék specifikációja tartalmazza, hogy írható lemezeket is kell olvasnia. Kivétel a Yamada 8000-es sorozat írói és a Panda lejátszók.


Vissza

MPG4-es lemezek olvasása (Yamada 6600 típusnál


A DivX és az Xvid olvasásával nem szokott gond lenni, csak a feliratokkal. Csak a *.srt feliratokat kezeli, csak akkor, ha a felirat azonos néven van mint a film. (Pl. film.avi és film.srt)
Firmware frissítés után érdemes átkapcsolni a setup-ban a kelet európai nyelvre.


Vissza

Mpg4-es lemezek olvasása (Yamada 6700 típusnál)


A felirat kezelése azonos a fentivel, de az "srt" mellett az elterjedtebb „sub” feliratokat is olvassa.


Vissza

MP3-as lemezek


Tipikus hiba, hogy a lemezeken használt fájl nevek hosszúak és/vagy tartalmaznak ékezetes karaktereket.
Javasolt a maximum 25 karakter, ékezetek nélkül.


Vissza

JPG képek kezelése


A lemezeken itt sem használhatunk hosszú és ékezetes karaktereket. A DVD-k (tapasztalataink szerint )az 1200x1600-as felbontásnál nagyobb képeket nem mindig tudják hibátlanul megjeleníteni, vagy meg sem jelenítik . Forgatásnál, tükrözésnél vannak problémák a fenti felbontásnál felett. A Yamada 3500-as nem rendelkezik képkezelési funkcióval!


Vissza

Firmware frissítések


Az Internetről letölthető frissítések mindenki számára elérhetőek, de a frissítést mindenki csak a saját felelősségére teheti meg. A frissítés közben szigorúan be kell tartani az előírásokat, különben a készülék programmemóriája véglegesen megsérül. A frissítés folyamata időigényes, ha megszakítják a folyamatot a befejezés előtt, akkor is tönkremegy a memória tartalom.

FIGYELEM ! A frissítés közben bekövetkezett hibák ( idő előtti kikapcsolás, vagy hibás program rátöltése) garanciában nem javíthatók Erre a gyártók és honlapjaik is felhívják a figyelmet.


Vissza

Nem játszik le MP4-et a készülék, pedig rá van írva, hogy tudja az MPEG-4-et


Az MP4 és az MPEG-4, bár hasonló az elnevezése, mégis két teljesen különböző formátumról van szó. Az MPEG-4 egy videó tömörítési eljárás összefoglaló neve, amely a DivX-szel, XviD-del AVI-val... stb azonosítható. Az MP4 egy teljesen más videó tömörítési eljárást használ, amivel legtöbbször videó rögzítésére is alkalmas fényképezőgépek illetve mobiltelefonok esetén találkozhatunk. Röviden összefoglalva, ha egy készülék leírásában, vagy dobozán csak az MPEG-4 felirat szerepel, az MP4 külön nem, akkor a készülék MP4 lejátszására NEM alkalmas.

Vissza

Nem minden Divx, XviD, AVI fájlt játszik le a készülék


Fontos információ, hogy az MP4 nem egyenlő a Divx, XviD, AVI vagy MPEG-X formátumokkal. Lásd fent.

Az asztali és hordozható DVD lejátszók, a PC-kkel ellentétben nem képesek naprakész ún. Kodek (Codec) frissítéseket végezni. A Kodek-ek felelősek egy valamilyen eljárással betömörített (Kódolt) videófájl kikódolására lejátszás közben, ezáltal megjeleníthetővé téve azt a lejátszó számára. Sajnos előfordulhat, hogy a készülékben lévő Kodek-csomag "elavult" a frissebb videófájl tömörítő szoftverrel betömörített DivX, XviD vagy AVI fájlok kikódolásához, ezért nem képes azokat megjeleníteni. Amennyiben a gyártó támogatja és elérhető, a honlapjáról letölthető a legfrissebb firmware (ez a készüléket meghajtó fő szoftver) és a hozzá tartozó frissítési folyamat leírása, amely elvégzése után a készüléken a legfrissebb Kodek csomag lesz elérhető, és ezáltal lejátszhatók a legfrissebb DivX, XviD, AVI és MPEG-X fájlok. Fontos, hogy a firmware frissítés során a készüléket nem szabad kikapcsolni, vagy a frissítést megszakítani a frissítés végéig, ellenkező esetben visszavonhatatlanul megsérül a szoftver és a készülék használhatatlan lesz. A folyamat leírását mindig pontosan be kell tartani! Az ebből adódó hibákra nem terjed ki a garancia!

Vissza
Rólunk mondták:
Tegnap visszakaptuk a lenovo-t.Nagyon elégedett vagyok a javítással, KÖSZÖNJÜK a munkát!
Szabó István - MIELE Kft. - VG Ungarn
A nyomtató működik ! Hálásan köszönöm a gyors megoldást ! Ajánlani fogom Önöket.
Malomsoki József - Sokfood Kft.
Köszönöm gyors, és szakszerű ügyintézését. A csapat tényleg profi, legalábbis az ügyfélszolgálat mindenféleképpen!:)
Tachscherer Balázs
A géppel sorozatos problémáim voltak a megvásárlása után, mígnem 2011 őszén az Ön közvetítésével a cég egyik legjobb mérnöke kezébe került (Ön mondta ezt róla, amikor elpanaszoltam, hogy folyton gondjaim vannak vele), aki kiváló munkát végzett, mert azóta nem volt semmi gondom vele.
T*** K****
Köszönöm szépen a rugalmas együttműködést!
Kalocsai Zsuzsanna
Hálás vagyok a fáradozásaikért és a kedvességért.
Illés György
Köszönöm a gyors és kedves reagálást a jelzett problémánkra.
Ferencz Csaba
Ismételten köszönöm a garanciális cserét, valamint azt, hogy a közel három év alatt több esetben telefonon segítettek a műszaki problémáim megoldásában, úgy Önök, mint a műszaki támogatás vonaluk is.
Jónás Gyuláné
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Eddig a sok helyről ahová írtam, csak Önök válaszoltak :) Korrekt cég. Még egyszer köszönöm.
Papp Norbert
Hálás vagyok kedvességükért, különösen Önnek, de főnökének is, hogy megbecsüli az Ön munkáját. Bármilyen hihetetlen, de a mostani munkahelyek körüli mizéria ellenére is meglehetősen ritka ez a kuncsaftokkal való 'előkelő' bánásmód.
Szászné N. Judit

Oki, Lexmark, Xerox, Lenovo, Hanspree, Fujitsu-Siemens, Philips, Hans G, ViewSonic, Nec

Elromlott? Kérjen ajánlatot a javításra ingyen, 1 perc alatt! Tovább az ajánlatkéréshez »

Országos hálózatunk szervizpontjai

Szerviz, monitor, nyomtató, Oki, Lexmark, Xerox, Kyocera, Lenovo, Acer, Fujitsu Siemens, Toshiba, notebook javítás, laptop, netbook, ultrabook javítás