Szerviz, monitor, nyomtató, Oki, Lexmark, Xerox, Kyocera, Lenovo notebook, netbook, ultrabook javítás
Tipp! Kedvezményesen javíttatna? Iratkozzon fel hírlevelünkre itt!
Profiszeriz Facebook oldala Profiszeriz Twitter oldala
Új! IT szótár - rövidítések, angol kifejezések magyarázata

TV hibák

Főoldal › CSINÁLD MAGAD! › TV hibák
A TV helytelen kezelése hibát eredményezhet a működés során. A következőkben néhány ötletet gyűjtöttünk csokorba, melyek ellenőrzésével sokszor a hibajelenség egyszerűen orvosolható.

FONTOS! Az itt felsoroltak csupán tájékoztató jellegű hibamegoldási lehetőségek. A tanácsokból esetlegesen eredő károkért felelősséget nem vállalunk!

Nem tárolja el az adókat (TV csatornákat)

Auto scan-nél nem tárol el minden adót

Sztereó tévénél néha elmegy a hang, majd visszajön

DVD-n jelét nézve fekete-fehér a kép

Nem lehet bekapcsolni sem távirányítóval, sem a standby gombbal.

Távirányító nem működik

 

Nem tárolja el az adókat

  • Némely TV-nél, ha nem "autó scan"-al kerestette meg az adókat, akkor külön tároltatni kell a ( manual scan-nel talált) adókat.

Vissza

Auto scan-nél nem tárol el minden adót

 

  • Kábel TV-nél a sűrűn elhelyezkedő adókat nem mindig tudja külön eltárolni. Ekkor manual keresővel kell megkeresni az adót. ( esetleg külön eltárolni, lásd fent )

Vissza

Sztereó tévénél néha elmegy a hang, majd visszajön

 

  • Kábel TV-s jelforrás esetén a sűrűn elhelyezkedő csatornák ( adók) néha zavarják a másik csatorna stereo hangját, akkor az átkapcsol normál (mono) hangra. Majd akkor kapcsol vissza, ha újra zavarmentes a stereo vétel. Az átkapcsolásoknál némítják a hangot ezért néhány másodpercig nem hallható az. Ez a jelenség a kábelszolgáltató hibája (szakszerűtlensége). Javasoljuk a "kapcsolgatós " adóknál a készüléket átkapcsolni mono vételre.

Vissza

DVD-n jelét nézve fekete-fehér a kép

 

  • Nem minden TV kezeli az NTSC szabványú videó jeleket. A DVD-k átkapcsolhatók PAL-NTSC-AUTO videó kimenetre. PAL választással a hiba megszűnik...

Nem lehet bekapcsolni sem távirányítóval, sem a standby gombbal.


  • A TV-n lévő billenő főkapcsoló ki van kapcsolva. Bekapcsolás után, ha a készenlét LED (pici lámpa) világít, a készülék bekapcsolható.

Vissza

Távirányító nem működik.


  • Elemek polaritása nem megfelelő, illetve az elemek lemerültek. Ezek ellenőrzése, és cseréje után újból megpróbálható.
  • Egy egyszerű trükk mindenféle infravörös távirányító működésének leteszteléséhez: Legegyszerűbben például egy kamerával ellátott mobiltelefon kamera funkcióját aktiválva a távirányító elejét, (azt a részét, amit a TV/DVD/VHS felé szoktunk irányítani) a telefon kamerájába irányítjuk úgy, hogy a telefon kijelzőjén szemből láthassuk azt. (Mintha a saját szemünkbe akarnánk irányítani a távirányító jelét, csak a távirányító és a szemünk között ott van a mobiltelefon). Ekkor ha a távirányítón bármilyen gombot megnyomunk, fehéres-szürkés színnel világít, vagy villog (távirányító függő) az ún. infra LED a távirányító elején. Ez azt jelenti, hogy a távirányító, de legalábbis az általunk megnyomott gomb tökéletesen működik. Ekkor nem a távirányítóban keresendő a hiba. A helyes működés esetén az infra LED gombnyomás nélkül NEM világít!

Vissza
Rólunk mondták:
Tegnap visszakaptuk a lenovo-t.Nagyon elégedett vagyok a javítással, KÖSZÖNJÜK a munkát!
Szabó István - MIELE Kft. - VG Ungarn
A nyomtató működik ! Hálásan köszönöm a gyors megoldást ! Ajánlani fogom Önöket.
Malomsoki József - Sokfood Kft.
Köszönöm gyors, és szakszerű ügyintézését. A csapat tényleg profi, legalábbis az ügyfélszolgálat mindenféleképpen!:)
Tachscherer Balázs
A géppel sorozatos problémáim voltak a megvásárlása után, mígnem 2011 őszén az Ön közvetítésével a cég egyik legjobb mérnöke kezébe került (Ön mondta ezt róla, amikor elpanaszoltam, hogy folyton gondjaim vannak vele), aki kiváló munkát végzett, mert azóta nem volt semmi gondom vele.
T*** K****
Köszönöm szépen a rugalmas együttműködést!
Kalocsai Zsuzsanna
Hálás vagyok a fáradozásaikért és a kedvességért.
Illés György
Köszönöm a gyors és kedves reagálást a jelzett problémánkra.
Ferencz Csaba
Ismételten köszönöm a garanciális cserét, valamint azt, hogy a közel három év alatt több esetben telefonon segítettek a műszaki problémáim megoldásában, úgy Önök, mint a műszaki támogatás vonaluk is.
Jónás Gyuláné
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Eddig a sok helyről ahová írtam, csak Önök válaszoltak :) Korrekt cég. Még egyszer köszönöm.
Papp Norbert
Hálás vagyok kedvességükért, különösen Önnek, de főnökének is, hogy megbecsüli az Ön munkáját. Bármilyen hihetetlen, de a mostani munkahelyek körüli mizéria ellenére is meglehetősen ritka ez a kuncsaftokkal való 'előkelő' bánásmód.
Szászné N. Judit

Oki, Lexmark, Xerox, Lenovo, Hanspree, Fujitsu-Siemens, Philips, Hans G, ViewSonic, Nec

Elromlott? Kérjen ajánlatot a javításra ingyen, 1 perc alatt! Tovább az ajánlatkéréshez »

Országos hálózatunk szervizpontjai

Szerviz, monitor, nyomtató, Oki, Lexmark, Xerox, Kyocera, Lenovo, Acer, Fujitsu Siemens, Toshiba, notebook javítás, laptop, netbook, ultrabook javítás