Csináld magad

Nyomtató hibák

2016. 09. 22. Admin

A nyomtató helytelen kezelése hibát eredményezhet a működés során. A következőkben néhány ötletet gyűjtöttünk csokorba, melyek ellenőrzésével sokszor a hibajelenség egyszerűen orvosolható.


FONTOS! Az itt felsoroltak csupán tájékoztató jellegű hibamegoldási lehetőségek. A tanácsokból esetlegesen eredő károkért felelősséget nem vállalunk!

Ellenőrizze nyomtatóját az alábbi tesztoldalaink egyikével! Ez a nyomatkép segítésgünkre lehet a későbbi szervizmunkában is.

Színes egyoldalas

Fekete-Fehér egyoldalas

Fekete-Fehér kétoldalas

FONTOS! Minden készülék üzembe helyezése előtt figyelmesen olvassa el annak kezelési és használati útmutatóját és a használat során, kövesse az abban leírtakat. Ezzel növelheti készüléke élettartamát és csökkentheti a meghibásodások számát.

Ha a nyomtató azt jelzi, hogy elfogyott a papír, pedig van benne 

Ha a nyomtató lámpái nem égnek

Ha csíkozva nyomtat

Ha a karakterek eltolva jelennek meg

Ha DOS-ban nem nyomtat

Ha nyomtatás közben meg-megáll

Patron/Toner csere után sem működik

Hibakódok

Nem megfelelő nyomtatási minőség

Ha a nyomtató azt jelzi, hogy elfogyott a papír, pedig van benne

 • Ellenőrizze, hogy a nyomtatókábel megfelelően van-e csatlakoztatva.
 • Nézze meg, hogy a papír nincs-e ferdén belerakva. Emelje ki a köteget és határozott mozdulattal helyezze vissza azt.

  A  papír határolók legyenek a papírra szorosan rátolva. Figyelni kell arra, hogy a papír ne szoruljon (ne hullámosodjon a két határoló között).
   
  Az  esetlegesen beragadt papírt mindig a nyomtatási útnak megfelelően  távolítsa el. Tehát olyan irányban kell húzni amerre eredetileg is kellet volna haladnia a papírnak!
 • Mátrix és tintasugaras nyomtatóknál: a papírérzékelő nem látja a papírt mert túlzottan elhúzta jobbra azt!

Ha a nyomtató lámpái nem égnek

 • Kapcsolja be a nyomtatót.
 • Bizonyosodjon meg afelől, hogy a nyomtató tápkábele megfelelően illeszkedik-e mindkét csatlakozóhoz. 

  Húzza ki a jelkábelt, mert ha az sérült vagy hibás, okozhat ilyen hibát.

Ha csíkozva nyomtat

 • Tintasugaras nyomtatónál: A használati útmutató alapján végezzen fejtisztítást.
 • Lézernyomtatónál: meg kell vizsgálni a "drum"-ot (festék felvivő fényes zöld henger) van-e rajta sérülés, ha igen cserélni kell. Ha sérülés nincs, de a festékcsík ott is meg van akkor a mechanika tisztításra szorul.

  Led  fejes nyomtatóknál (OKI) puha törlőkendővel törölje meg a ledsort.
 • Mátrix nyomtatónál: meg kell vizsgálni, hogy a fej nincs-e túl közel a papírhoz. Ez sok példányos bizonylatoknál szokott gondot okozni. Ekkor távolabb kell a fejet állítani a példányszám választó karral.

Ha a karakterek eltolva jelennek meg

 • Ellenőrizze, hogy megfelelő drivert (illesztő program) használja-e a Windows-ban.
 • Mátrix és tintasugaras nyomtatóknál: A használati útmutató alapján végezzen fejbeállítást.
 • Mátrix nyomtatóknál: Ellenőrizze a festék kazettát hogy könnyedén forog-e a szalagtovábbító tekerőgomb. Amennyiben szorul, ez a legváratlanabb pozíciókban akadályozza a fejszán mozgását, így az egyes sorokban eltolódva, esetleg egymásra írva jelennek meg a karakterek.
 • Hasonló, hibát okozhat a "rojtosra használt" festékkazetta, festék szalag is ekkor a tűk átszúrják a szalagot és akadályozzák mozgásában. Az ilyen szalagot azonnal cserélni kell!

Ha DOS-ban nem nyomtat

 • Nézzen utána a használati útmutatóban, hogy milyen operációs rendszerekkel kompatibilis. Ha DOS-ban is működnie kell, akkor nézzen utána, hogy a driverek megfelelően vannak-e felinstallálva!

Ha nyomtatás közben meg-megáll

 • Ez lehet természetes is. Ha nem az, akkor ne futtasson más alkalmazást nyomtatás közben, hagyja magára a gépet.
 • Lehet a festékszalag vagy a mechanika hibája is!

Patron/Toner csere után sem működik

 • Tintasugaras: Gyakran nem távolítják el a patronon lévő védőfóliát a levegőztető nyílásról (itt tud a távozó festék helyett levegő beáramolni) így a kialakuló vákuum nem engedi a festéket kifolyni a tartályból.
 • Lézernyomtató: Némely típusnál szükség lehet a festék feltöltés után egy RESET-elésre is erre vonatkozó leírás benne van a használati útmutatóban
 • Mátrix nyomtató: A festékszalag továbbító görgőket a tárolás idejére eltávolítják egymástól (kiékelik), azért, hogy ne deformálódjanak. Általában piros zászlócskával jelölik meg ezt az eltávolítandó elemet. 

Windowsban nem nyomtat

 • Ellenőrizze hogy készüléke fel van-e készítve grafikus üzemmódra, amennyiben nem nem használható Windows alatt.
 • Ellenőrizze, hogy engedélyezett-e a grafikus üzemmód a nyomtatón (DIP kapcsolók helyzete) 
 • Ellenőrizze,  hogy megfelelő drivert (illesztő program) használja-e a  Windows-ban.
 • Nem  megfelelő minőségnél ellenőrizze az illesztő program  beállításait.

Hibakódok

 • Kijelzőn megjelenő hibakód nagyban meg tudja gyorsítani a hiba megállapítását behatárolását, ha ilyet lát a készülék kijelzőjén, jegyezze azt fel, mert a későbbi szervizelésnél jól jöhet ez az információ. A szakember a szervizkönyv segítségével pontosabb képet kap a hiba mértékéről, okáról.

Nem megfelelő nyomtatási minőség

 • Amennyiben nyomtatásnál a papírról, lézer és LED technológiájú nyomtatóknál, a nyomatot le lehet törölni, vagy le pattog a papírról, nem megfelelő beállításokkal lett kinyomtatva a kép, vagy dokumentáció. Nyomtatásnál, beállítások menüpont alatt a papír méretre, papír vastagságra, figyelni kell, ha az eltér a normál felhasznált minőségtől és típustól. (vastag, vékony, fólia, boríték). Előfordulhat, hogy a készülék nem megfelelően kezeli a papír típust ilyenkor manuálisan átállítva célszerű kipróbálni a nyomtatást.

 

Minket keres, ha Epson nyomtató javításra van szüksége!

Epson nyomtató javításEgy nyomtató alapvető irodai berendezésnek számít, mert a legtöbb helyen napi szinten szükség van rá az ügyintézéshez. Mivel gyakori használat jellemzi, mindenkinek az az érdeke, hogy tökéletesen működjön a munkaidő ideje alatt, de sajnos nem várható el egy géptől, hogy ne romoljon el soha, ha viszont igen, jó, ha kéznél van egy megbízható szerviz telefonszáma.

Amennyiben Epson nyomtató javításra van szüksége, minket keressen! Nyomtató szervizünkben elvégezzük az Epson nyomtató javítást, és még számos márka modelljeinek szervizelését is ránk bízhatja. Szolgáltatásaink nagy előnye, hogy hozzáértő szakemberek dolgoznak velünk, akik már ismerik az egyes márkák és modellek felépítését, tisztában vannak azok tipikus hibáival, így nem jelent nekik újdonságot egy Epson nyomtató javítása sem. Egyedi árszabással dolgozunk, a meghibásodás, illetve a szükséges javítások ismeretében szabjuk meg a munkadíjat.

Lépjen velünk kapcsolatba a weboldalunkon közzétett elérhetőségeink egyikén, és bízza profikra az Epson nyomtató javítását!

 

Mikor szükséges nyomtató szervizhez fordulni?

Ahogy más műszaki berendezések, úgy a nyomtatók is meghibásodhatnak. Bizonyos hibajelenségeket a laikusok is ismernek és képesek orvosolni is, azonban vannak olyanok közöttük, aminek megszüntetéséhez már szakemberre van szükség, tehát nyomtató szervizhez kell fordulni. A kérdés már csak az, hogy melyek azok az esetek, amikor nem lehet tovább halogatni a szakemberek felkeresését?

Az szinte mindenki számára ismert hibajelenség, amikor a berendezésből elfogy a festék, vagy megakad a papír, és ezt a berendezés jelzi, azonban vannak olyan hibakódok, amik ritkán tűnnek fel, így nem is nagyon találkozhatunk vele. Ha Ön is került már hasonló szituációba, és ez az eddig nem ismert hibakód egyre gyakrabban tűnik fel, mindenképp forduljon nyomtató szervizünkhöz!

Ezen kívül akkor is érdemes nyomtató szervizünkhöz fordulnia, ha toner csere után ugyanúgy csíkozva nyomtat a készüléke, vagy pedig munkamenet közben szokatlan, furcsa hangokat ad ki. Természetesen a fentieken kívül bármi előfordulhat, szakembereinknek pedig semmi sem jelent kihívást. Forduljon bizalommal nyomtató szervizünkhöz, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

 

Hogyan válasszunk nyomtatószervizt Budapesten?

Hogyan válasszunk nyomtatószervizt Budapesten?Sajnos bármennyire is vigyázunk elektronikai eszközeinkre, azok öregszenek, és néha alapos szervizelésre lehet szükségük. Idővel ugyanis bármelyik alkatrész felmondhatja a szolgálatot, és használhatatlanná válhat az eszköz. Ilyenkor jön elő a probléma, hogy megbízható szervizt találjunk. Nézzük, hogyan érdemes Budapesten nyomtatószervizt választani!

Nyomtatószervizből Budapesten nincs hiány. Azonban érdemes vigyázni, mert sajnos nagyon sok a megbízhatatlan cég, ahol nem elég alaposak és sokszor több a kár, mint a haszon. Mielőtt rábízzuk készülékünket egy vállalkozásra, olvassunk utána az interneten, keressünk róluk véleményeket! Mindig kérdezzünk rá, hogy pontosan mit tartalmaz az ajánlott ár és mennyi idő alatt tudják elvégezni a javítást!

Budapesti nyomtatószervizünk nagy tapasztalattal és modern eszközökkel áll rendelkezésére, ezért ha egyszerűen szeretné megoldani a problémát, a legjobb, ha felkeres minket. Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, ha Budapesten nyomtatószervizt keres!

Amikor már szakember kell

nyomtató javításSzámos olyan eset létezik, amikor a nyomtatót akár saját magunk is rendbe hozhatjuk, mert csak valamilyen apróság akadályozza a munkát – gondoljunk a beszorult papírra, vagy akár egy pillanatnyi üzemzavarra, amely megoldható áramtalanítással és visszakapcsolással. Azonban sok eset van, amikor már nem érdemes egyedül küzdeni a géppel, hanem szükségessé válik a szerelő segítsége!

 • A nyomtató javítást minden nagyobb hibánál jobb szakemberre bízni. Ha hibajelzéseket észlel a kijelzőn, akkor érdemes hozzánk fordulnia.
 • Ha ért a nyomtató javítás fortélyaihoz, de még jótállásos a szerkezet, akkor szintén javasolt, hogy olyan helyen történjen a javítás, ahol nem sérülnek a jótállás feltételei.
 • Ha bármilyen olyan hibát észlel, aminek köze lehet az áramellátáshoz. Az ilyen típusú meghibásodások nem csak kellemetlenek, hanem veszélyesek is, és nem érdemes velük kísérletezni.
 • Ha valamilyen okból meg kellene bontani a burkolatot. Ez szintén szakember dolga, hiszen balesetveszélyes, ha nem hozzáértő teszi.

Keressen minket bátran, ha nyomtató javításra van szüksége, budapesti nyomtató szervizünk rendelkezésére áll!

Ebben is segítünk: Epson nyomtató javítás!

Ebben is segítünk: Epson nyomtató javítás!A nyomtatók alapdarabjai a legtöbb munkahely felszerelésének, nem is képzelhető el olyan iroda, amiből hiányzik a nyomtató. Az egyik legnépszerűbb márka az Epson, ám a nagy igénybevétel és az idő múlása a legnagyobb gyártók termékein is kifoghat, és Epson nyomtató javításra lehet szükség.

Gondoljon bele, mi történik, ha meghibásodik a nyomtató! Elakadnak a munkafolyamatok, ha több nyomtató van, azok le lesznek terhelve, a feladatok feltorlódnak, felborul a jól megszokott napi rutin.

A nyomtató meghibásodásának több oka is lehet. Nem indul el, különböző hiba üzenetek villognak, halvány vagy csíkos képet nyomtat a berendezés, nem illeszkedik a toner, nincs kapcsolat a számítógéppel és még sorolhatnánk. A megoldást elkezdheti megkeresni Ön vagy felkereshet egy nyomtató szervizt. Szakképzett szerelőkkel gyorsan meglesz a hiba, és a nyomtató javítása is egyszerűen megoldható.

Ne kockáztasson, bízza ránk Epson nyomtatója javítását is, mi azonnal intézkedünk!

Xerox nyomtatójavítás profiktól

Xerox nyomtatójavításA nyomtatók meghibásodása sokrétű lehet, sokszor csak egy beakadt papír, vagy kifogyott tinta jelenti a problémát, ám fontos, hogy semmiképpen se álljon neki az ember maga megjavítani, mert azzal komolyabb károk is okozhatók.

A problémát okozhatja az is, ha a nyomtató kis teljesítményű, és órákon át nyomtat vele, ugyanis a nyomtatók terhelhetőségét az határozza meg, hogy milyen minőségi –és ár kategóriába sorolják őket. A Xerox nyomtatók is megtalálhatók különböző ár kategóriában, és teljesítményük is változó, az igényekhez mérten.

A nyomtatók választhatók tintasugaras és a lézeres kiadásban is, amelyeknek a meghibásodása igen különböző. Ebben az esetben is szükséges olyan szakemberhez fordulni, aki kifejezetten az adott típusokra szakosodott, így a Xerox nyomtatójavítás profi kezek által lesz elvégezve.

Semmiképpen se bízza hozzá nem értőre az esetleges nyomtatójavítást, érdemes hozzáértő szakemberek segítségét kérni, akik profik a Xerox nyomtatójavítás terén, és garantálják, hogy nyomtatója úgy fog működni, mint újkorában.

Xerox nyomtatójavítással kapcsolatos kérdéseivel keressen minket bizalommal!

Nyomtató szerviz: Hozzánk mindig fordulhat!

nyomtató szervizA nyomtató fontos irodai eszköz. Habár ma más sok mindent digitálisan intézünk, olvasunk és írunk, azért még szükség van a papírra is. Ebben van segítségünkre a nyomtató. Ha valamire azonnal szükség van kézzel fogható, papír formátumban csak lenyomunk pár gombot és a nyomtató már adagolja is nekünk a nyomott dokumentumokat.

Azonban, ami el tud romlani az el is romlik. Ez a nyomtatóra is igaz, hiszen sokféle tényező okozhatja, hogy nem tudunk vele dolgozni az elvárásainknak megfelelően. Gond lehet a papírral, a tintával, a csatlakozással vagy egyszerűen valamelyik alkatrész mondja fel a szolgálatot. Mi lehet a baj? Találgatás helyett ilyenkor inkább bízza a nyomtatószerelést olyan emberekre, akik tudják, hol keressék a hibát, és hogy hogyan oldják meg azt.

Megbízható nyomtató szervizre van szüksége? Ha azt tapasztalja, hogy a nyomtató nem képes elvégezni a feladatát, keressen fel minket bizalommal és nyomtató szervizünkben rövid időn belül orvosoljuk a hibát! Bízza szakemberre a nyomtató zökkenőmentes működését!

Ha megbízható Lexmark nyomtató szervizt keres

Lexmark nyomtató szervizA legjobb készülékekkel is előfordul, hogy meghibásodnak és szervizelésre szorulnak. Azonban ha mindez egy irodai eszközzel történik, akkor az eset sürgős megoldást kíván. Az esetek többségében nem kapcsol be a nyomtató, hibásan nyomtat, vagy nem húzza be a papírt, melyek közül bármelyik hátráltatja a gördülékeny munkát.

A legtöbb cégnél szinte lehetetlen nélkülözni a nyomtatót. Éppen ezért, ha hibát észlelünk, érdemes mielőbb szakemberhez fordulni, mert a legtöbb esetben idővel csak fokozódik a probléma, és sokkal több időbe és pénzbe kerül a javíttatás. Lexmark nyomtató szervizünk mindig törekszik a hibák lehető leggyorsabb orvoslására, hogy a készülék újra működjön. Munkánkra minden esetben garanciát vállalunk, így Önnek nem kell tartania egy esetleges újabb meghibásodástól.

Keresse bátran Lexmark nyomtató szervizünket, ha hibát észlelt készüléke működésében! Bővebb információkért, árajánlatunkért forduljon bizalommal munkatársainkhoz, hogy minél előbb ismét fennakadások nélkül folyhasson a munka!

Epson nyomtató javítás – bízza ránk!

Epson nyomtató javításKülönféle hibák bármely gépnél felléphetnek, hiszen az apró alkatrészek és az érzékeny elektronika könnyen problémát jelenthetnek. Azon túl, hogy a nyomtatók kezelési útmutatójában fellelhető javítási lépéseket elvégzi szükség esetén, fontos, hogy magába a szerkezetbe ne nyúljon bele megfelelő szaktudás nélkül. Jobb, ha az Epson nyomtató javítást is ránk bízza!

Veszélyes is lehet a házilag történő javítgatás? Igen!

A gép burkolatának megbontása, a belső szerkezet és alkatrészek helyzetének megváltoztatása, vagy épp elégtelen kezelése komoly károk okozója lehet. Nem csak annyit kockáztatunk vele, hogy esetleg menthetetlenné tesszük a nyomtatót, hanem egy lehetséges áramütést is! Ráadásul, ha még élő garanciánk van a nyomtatóra, akkor azt is elveszíthetjük. Az Epson nyomtatók javításával kapcsolatban ez éppúgy igaz, mint bármely más darabnál!

Keressen minket Ön is, ha komoly probléma lépett fel, és mi szakszerűen elvégezzük az Epson nyomtatók javítását! Érdemesebb nem kockáztatni, és az ilyen munkát profikra bízni!

Problémát észlel nyomtatójával kapcsolatban? Hozza el a készüléket budapesti szervizünkbe!

budapesti nyomtató szervizSajnos az elektronikai berendezésekkel kapcsolatban elkerülhetetlen, hogy egy idő után hibák jelentkezzenek, amelyek főként a gyakori használatukból adódnak. E jelenség a nyomtatók esetében is előfordul, de a jó hír, hogy minden probléma megszüntethető, szakember segítségével!

Ha nyomtatója már nem üzemel megfelelően, vagy működés közben állandóan hibát jelez, ne habozzon, hozza el a készüléket budapesti nyomtató szervizünkbe!  Szakembereink több éves tapasztalattal rendelkeznek a nyomtatójavítás terén, így tisztában vannak a tipikus hibákkal, és azok megszüntetésének módjaival, ennek köszönhetően gyors és hatékony javítási szolgáltatást garantálunk ügyfeleinknek!

Budapesti nyomtató szervizünk minden helyzetre fel van készülve, nem jelent problémát sem az alkatrész csere, sem egy bonyolultabb javítási munkafolyamat!  Keressen minket bizalommal, a minőségi szolgáltatást garantáljuk nyomtató szervizünkben!

Egy Lexmark nyomtató is elromolhat

Egy Lexmark nyomtató is elromolhatLexmark nyomtatóval dolgozik? Ez a márka igazán megbízható irodai gépeket kínál azoknak, akik minőségi nyomtatókat szeretnének akár napi szinten is használni. A minőség sajnos azonban nem jelent egyet a tökéletességgel. Ezek a nyomtatók is öregszenek, elhasználódnak, meghibásodnak!

Egy megbízható Lexmark nyomtató szerviz minden esetben hasznos! Forduljon hozzánk bizalommal és vegye igénybe szervizpontjaink színvonalas szolgáltatásait bármikor, amikor szüksége van rá! Lexmark nyomtatókra specializálódott nyomtató szervizeink pontos címét is megtalálja a kapcsolódó térképen. Így amikor Lexmark nyomtató szervizre van szüksége, azonnal meg tudj a találni a legközelebbi szervizt, ahonnan szakembereink kiérkeznek a helyszínre és rövid időn belül orvosolják a hibát!

Rossz minőségű a nyomtatás, nem égnek a lámpák, csíkos lesz a papír, akadozik a nyomtató működése? Megannyi hiba és megannyi lehetőség létezik arra, hogy mi okozhatja a rendellenes működést. Lexmark nyomtató szervizeinkben megjavítják az Ön nyomtatóját is!

Miért bízza szakemberre a nyomtató javítását?

nyomtatók javításA szakemberek nap, mint nap találkoznak meghibásodott nyomtatókkal, melyek esetében sokszor előfordul, hogy a készülék tulajdonosa laikusként belekezdett a gép javításába, emiatt a nyomtató szervizelése a tervezettnél hosszabb időt vesz igénybe.

Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, a készülékhiba jelentkezése után azonnal forduljon szakemberhez, aki a nyomtatók javítása terén kellő tapasztalattal rendelkezik, így tisztában van a hiba forrásával és rövid időn belül orvosolja is azt. Irodai berendezések esetén különösen fontos a szakszerű és gyors megoldás, hiszen a munkafolyamatok nem állhatnak le a nyomtató javítás miatt, de otthoni készülékek esetében is lényeges szempont a szerelés időtartama.

Legyen szó bármilyen problémáról, kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megjavítsák nyomtatóját, ennek köszönhetően nem kell több héten keresztül hanyagolnia a készüléket! Bátran keressen fel minket nyomtató javítás kapcsán, szakértő munkatársainkra számíthat!

Ha megbízható nyomtató szervizt keres

nyomtató szervizKözeledik a karácsony, amikor mindenhol rengeteg családi fénykép készül, melyeket öröm lesz néhány év múlva visszanézni. A karácsonyfa, az ünnepi asztal, az ajándékozás, a közös vacsora – rengeteg megörökítendő pillanatot ígér. A jobb fényképekből érdemes lehet mindjárt kinyomtatni is néhány darabot, és a nagyi már viheti is haza!

Éppen most nem működik a nyomtató? Ne essen kétségbe! Nyomtató javítással foglalkozó cégünk a lehető leghamarabb megjavítja készülékét!

A nyomtató szervizbe küldése előtt érdemes ellenőrizni, hogy a hiba valóban hiba-e, és tényleg szakszerű javításra van-e szükség. A helyükön vannak a kábelek? Nem az elosztó ment tönkre? Nem akadt be papír? Ha látszólag minden stimmel, hívja bátran cégünket nyomtató javításért!

Lexmark, Epson és Philips nyomtatók javítása a szakterületünk, de más típusú készülékek szervizelését is vállaljuk. Ha nem szeretne sokáig nyomtató nélkül maradni, forduljon hozzánk bizalommal nyomtató javításért az ünnepek közeledtével is!