Csináld magad

Telefonok Smartphone hibák_1

2016. 09. 23. Admin

A telefonok smartphone-ok helytelen kezelése hibát eredményezhet a működés során. A következőkben leírt tanácsok segíthetnek egy-egy probléma elhárításában.


FONTOS! Az itt felsoroltak csupán tájékoztató jellegű hibamegoldási lehetőségek. A tanácsokból esetlegesen eredő károkért felelősséget nem vállalunk!

Beállítások

 

Töltőn sem indul el a telefon

Előfordul, hogy a lemerült akkumulátorú készüléket töltőre tesszük, csupán percek múltán éled fel. Ennek az az oka hogy az akkufeszültségnek el kell érnie egy szintet ahhoz, hogy terhelhető legyen. Ez nem hiba. Bár ha ilyen előfordul, akkor valószínűleg túl lett merítve az akkucella (túlságosan alacsonyra esett a feszültségre). A túlmerítés egyébként a LiPo (Lithium polimer) akkukat károsítja! Ezért figyelni kell arra, hogy lemerülést követően rövid időn belül töltőre kell tenni a készüléket (nem napok múlva).

Ha lelassult, "lefagyott" a készülék 

Az esetek jelentős részében a programok "kuszálódtak" össze. Sokszor segít ilyenkor a teljes újraindítás.Próbáljuk meg szabályos módon ki és bekapcsolni. Ha ez hoz javulást, akkor próbáljuk meg kiemelni az akkumulátorát néhány órára és azt követően újra elindítani azt.

A következő lehetőség a gyári állapot visszaállítása (PC alapú készülékeknél a Windows újratelepítése). Ilyenkor a letárolt tartalmak, mint a létrehozott dokumentumok, címlisták, képek el vesznek! Gondoskodni kell a szükséges információk lementéséről!

Ha ezek nem segítenek, csak azt követően érdemes azon gondolkodni, hogy a készülék hardvere hibásodott meg.Fordoljun szervízhez!